10-03-2015 Filmavond: Leegstand zonder Zorgen (+ discussie met de maker, English subtitles!)

BondPrecaireWoonvormenFlyerOp dinsdag 10 maart organiseert het Autonoom Centrum Den Haag een filmavond waarbij de documentaire Leegstand zonder zorgen zal worden vertoond. De docu is gemaakt door Abel Heijkamp, medeoprichter van de Bond Precaire Woonvormen. Heijkamp zal de docu presenteren en achteraf met ons in discussie gaan over anti-kraak.

In deze documentaire worden 7 bewoners van de 2 grootste anti-kraakbureaus in Nederland, Camelot en Ad Hoc, gevolgd. Het aandachtspunt van de documentaire is het wonen zonder huurbescherming.
“Anti-krakers” huren een pand namelijk niet, ze maken er “tijdelijk gebruik” van. Er is dus sprake van een bruikleen overeenkomst en geen huurovereenkomst. Dit word niet beschouwd als huur waardoor hij/zij niet de wettelijk gegarandeerde huurrechten waar hij/zij recht op heeft. Onder het contract dat wordt getekend voor een anti-kraak woning kan je zomaar je huis uitgegooid worden zonder enige reden.

7 “antikrakers” vertellen daarom in deze documentaire hun verhaal om de kromme regels en voorwaarden van grote anti-kraakbureaus aan de kaak te stellen.

Meer info:

http://www.leegstandzonderzorgen.nl
http://www.abelheijkamp.nl
http://www.bondprecairewoonvormen.nl

Het Autonoom Centrum is al vanaf 15:00 open met info/bookstore Opstand! Zie voor meer informatie over bookstore Opstand!: https://autonomendenhaag.wordpress.com/infobookstore-opstand/

Voorafgaande aan de film zal er ook veganistische soep en brood met kruidenboter zijn. De film is met Engelse ondertiteling.

Open: 15:00
Soep: 19:00
Film: 20:30
FB event: Leegstand zonder Zorgen (+ discussie met de maker, English subtitles!)

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s