11-07-2016: Schrijfavond voor anarchistische en antifascistische gevangenen in Rusland

13177071_1098356013520285_9222715179084248037_nOp maandag 11 juli 2016 organiseert AFA Den Haag in samenwerking met Autonomen Den Haag een schrijfavond ter gelegenheid van de internationale dagen van solidariteit met anarchistische & antifascistische gevangenen in Rusland. De schrijfavond zal plaatsvinden in het Autonoom Centrum Den Haag en begint om 20:30. Om 19:00 is het AC open voor een veganistische maaltijd.

Toen grote burgerprotesten in Rusland neergeslagen werden in 2011-’12, is de politiestaat van Poetin meteen begonnen met openlijke repressie tegen sociale en politieke activisten, inclusief anarchisten en antifascisten. Veel activisten zijn de laatste vijf jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Door middel van de internationale dagen van solidariteit met anarchistische & antifascistische gevangen in Rusland roept Anarchist Black Cross Moskou op om solidariteit te tonen met Russische anarchisten en antifascisten, gevangenen van de politiestaat van Poetin, en om zo breed mogelijk informatie te verspreiden over de internationale solidariteitscampagne. Dit kan bijvoorbeeld door een evenement zoals een benefiet of een protestactie aan de Russische ambassade.

Wij schrijven deze avond aan de volgende 5 gevangenen:

Dmitry Buchenkov
Bekende antifascist en anarchist Dmitry Buchenkov, PhD in politieke wetenschap, werd in December 2015 gearresteerd in Moskou. Hij wordt verdacht van deelname aan de rellen van 6 mei 2012. Meer dan 400 mensen werden toen gearresteerd als resultaat van een massale protestactie tegen Putin’s 3e ambtstermijn als president van Rusland. Dmitry was niet in Moskou die dag, hij was in Nizhny Novgorod, een stad op meer dan 300 km van Moskou.

Alexei Gaskarov
Bekende antifascist en anarchist, organisator en deelnemer van vele anarchistische en linkse conferenties. Gearresteerd op 3 augustus, 2010 in de zogenaamde Khimki-zaak na een aanval op een regeringsgebouw in Khimki op 28 juli datzelfde jaar.

Alexei Sutuga
Bekende antifascist en anarchist van ‘Autonomous action’. Alexei werd in April 2014 opgepakt na een antifa band-avond op verdenkingen van Hooliganisme na een confrontatie met nationalisten. Hij heeft 3 jaar en 1 maand werkkamp gekregen.

Ilya Romanov
Nadat zelfgemaakte vuurwerk in zijn hand ontplofte en naar het ziekenhuis is gebracht, waar zijn arm geamputeerd moest worden. In december 2013 besloot het gerechtshof dat het ongelukkig experiment onder terrorisme zou vallen, en kreeg hij 9 jaar celstraf in een high-security gevangenis.

Alexander Kolchenko
op 25 augustus 2015 kreeg Krimse antifascist Alexander Kolchenko een straf van 10 jaar opgelegd op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie na het in de brand steken van de deuren van Crimean Russian Community en een raam van een lokaal kantoor van Rusland’s leidende partij ‘United Russia’.

Meer info over de internationale dagen van solidariteit met anarchistische & antifascistische gevangenen in Rusland en de mensen naar wie we schrijven vind je hier.

Uiteraard zijn donaties meer dan welkom om onze Russische kameraden die momenteel in werkkampen of isolatie zitten te steunen. Anarchist Black Cross Moskou vraagt iedereen die het kan om solidariteit te tonen, en als het gaat wat geld te doneren op hun bankrekening. Vragen over het overschrijven van geld kun je stellen via avtonom46[at]gmail.com of abc-msk[at]riseup.net. Paypal-account: avtonom46[at]gmail.com of abc-msk[at]riseup.net

Deze avond verzorgen wij kaarten en pennen, je mag natuurlijk ook je eigen kaarten meenemen. Een kleine donatie voor het verzenden van de brieven is meer dan welkom!

Waar: Autonoom Centrum, Harstenhoekweg 4 Den Haag (Scheveningen)
Tijd: Open 19:00, start schrijfavond 20:30

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/576869802494521/

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s