Dinsdag 15 september: Vrijheid voor de Vloek 5! Schrijfavond voor arrestanten ontruiming De Vloek

Foto_1Aanstaande dinsdag 15 september organiseert Autonomen Den Haag samen met De Vloek een gevangenen schrijfavond in het Autonoom Centrum Den Haag. Wij gaan schrijven naar de vijf personen die nog vastzitten nadat zij afgelopen woensdag vrijplaats De Vloek hebben verdedigd tegen ontruiming. De vijf zitten verspreid over gevangenissen in heel Nederland en hebben onze solidariteit nodig. Daarnaast willen wij laten zien dat hoe moeilijk de staat het ons ook maakt, onze solidariteit niet te breken is! De schrijfavond begint om 19:30 met een update over de arrestanten en over De Vloek. Wij hebben kaarten en pennen, maar neem gerust je eigen kaarten mee!

De Vloek 5 werden opgepakt nadat zij zich afgelopen woensdag hebben verzet tegen de ontruiming van vrijplaats De Vloek. De vijf worden verdacht van het overtreden van de kraakwet (art. 138a) en openlijke geweldpleging (art 141). Vier anderen werden donderdag al vrijgelaten met een dagvaarding. Een persoon die anoniem vastzat maar helaas toch is geïdentificeerd, heeft vrijdag voor de snelrechter 500 euro boete gekregen (waarvan 250 euro voorwaardelijk en 100 euro aftrek vanwege zijn detentie van 2 dagen) voor het overtreden van de kraakwet en is inmiddels weer vrij.

Nog tijdens de ontruiming van De Vloek verspreidde de politie valse berichtgeving dat er met stenen en glas gegooid zou zijn naar de politie. Het verspreiden van deze leugens is net als het verspreiden van de ‘Vloek 5’ over verschillende gevangenissen in het land is een repressieve tactiek. Het uit elkaar halen en criminaliseren van de groep is een werkwijze die overduidelijk het breken van de solidariteit tot doel heeft, en de absurde politie-inzet bij de ontruiming moet rechtvaardigen. Wij zullen ons hierdoor niet laten intimideren en zetten onze strijd door. Wij zien het verzet tegen de ontruiming van De Vloek ten behoeve van een elite-project als legitiem en noodzakelijk. Wij staan volledig achter de Vloek 5 en eisen hun directe vrijlating. Totdat dat gebeurd is zullen we iedereen oproepen om hun solidariteit te laten zien en horen bij de diverse gevangenissen en op straat!

Wij hebben altijd gezegd dat de strijd om De Vloek groter is dan De Vloek alleen. Ook nu willen wij benadrukken dat solidariteit met onze kameraden breder is dan enkel persoonlijke ondersteuning. Het is belangrijk om ten alle tijden mensen te ondersteunen die strijden tegen kapitalisme, voor vrije ruimte en voor een wereld buiten de klauwen van het geld en de macht.

Vrijheid voor de Vloek 5! Ideeën ontruim je niet!

Zeer spoedig zullen wij meer acties aankondigen ter ondersteuning van de Vloek 5. Wil je zelf een actie of schrijfavond organiseren, neem dan contact op met De Vloek via devloek [ at ] riseup.net voor informatie en updates.

Locatie: Autonoom Centrum Den Haag
Willem van Outhoornstraat 17
Den Haag
Tijd:
15:00 – Infoshop open
19:00 – Veganistische soep
19:30 – Start info en schrijfavond

www.devloek.nl
www.autonomendenhaag.wordpress.com

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s