01-10-2013 Gevangenen Schrijfavond

Autonomen Den Haag presenteert:
gevangenschrijfavondA6
Dinsdag 1 oktober organiseert Autonomen Den Haag weer een gevangen schrijfavond, net als elke eerste dinsdag van de maand. Dit maal schrijven we naar Francesco Puglisi, een Italiaanse anarchist die op 13 juli 2012 werd veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de G8-rellen in Genoa in 2001. Francesco ging ondergronds maar werd op 5 juni van dit jaar gearresteerd in Barcelona en uitgeleverd aan Italië. Hij zit momenteel in de Rebibbia gevangenis in Rome.

Naast Francesco werden er nog 9 activisten (samen de ‘Genoa 10′) veroordeeld tot absurd hoge straffen van 6,5 tot 14 jaar voor hun aandeel in de demonstraties. Allen werden veroordeeld onder de zogenaamde ‘vernieling en plundering’ wet, een wet die in 1935 in het fascistische Italië van Mussolini werd ingesteld om verzet tegen het fascisme de kop in te kunnen drukken.

Meer info in het NL:

http://www.globalinfo.nl/Nieuws/absurde-straffen-voor-g8-rellen-genua.html

“In de strijd tegen kapitalisme, onderdrukking en alle uitwassen daarvan worden vele anarchistische en autonome kameraden over heel de wereld opgepakt en voor lange of korte tijd vastgezet in de gevangenis. Deze methode wordt gebruik om het verzet tegen kapitalisme te onderdrukken. Het is dan ook belangrijk om onze kameraden te steunen en te laten zien en lezen dat er steun is voor hun strijd. Hun strijd is immers ook onze strijd en gaat ons allen aan! Milieuactivisten, dierenbevrijders, krakers, autonomen, anarchisten, en iedereen die zich niet kan vinden in het huidige systeem of daar buiten valt loopt het risico opgepakt te worden. De normen die worden opgelegd door de staat en het opkomen voor je rechten en vrijheden kunnen je in de gevangenis doen belanden. Solidariteit is dan ook een belangrijk wapen in de zoektocht naar vrijheid.

Kaarten, pennen etc zijn aanwezig, een donatie voor het versturen van de post is natuurlijk van harte welkom. Wij zorgen voor de verzending.

Terwijl de wereld brandt van opstanden in Griekenland, Turkije, Spanje, Mexico en nog vele andere landen probeert de staat mensen weg te stoppen in gevangenissen. Toon je solidariteit, kom naar de schrijfavonden en schrijf!”

Datum: 1 oktober 2013
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
Tijd eten: 19:00
Start schrijfavond: 20:30

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s