21-06-2013 Dit is hoe een land ontstond (film) en Het Brandt (muziek)

poster DIHELO a2.inddVrijdag 21 juni zal in eht Autonoom Centrum Den Haag de film “Dit is hoe een land ontstond” van Harko Wubs vertoont. Daarna zal de Nijmegeese band het Brandt spelen. De film geeft een kritische blik op het ontstaan van landsgrenzen aan de hand van een bizar voorbeeld. 20:30 film en 21:30 speelt Het Brandt. Hieronder meer info:

Dit is hoe een land ontstond
Experimentele documentaire van 26 minuten, Harko Wubs.
Ooit vormde de sloot die door de weilanden van de familie Beukeveld liep de grens tussen Nederland en Duitsland. Op een dag is deze sloot gedempt en Gerard Beukeveld werd onteigend. Volgens hem is er echter destijds noch door Nederland noch door Duitsland geld betaald voor de grond waar ooit die sloot lag. Op die plek is daarom door hem en zijn enthousiaste volgelingen een nieuwe, soevereine staat uitgeroepen: Eurostaete. Evenals de grenzen van Eurostaete, zijn ooit ook de grenzen van Nederland bevochten, bepaald of ontstaan. In vogelvlucht vliegt ‘Dit is hoe een land ontstond’ door deze grensgeschiedenis en legt dit naast de ontstaanswijze van Eurostaete. De film vertelt (en bezingt!) hiermee het absurde verhaal van de landsgrenzen.

Het Brandt
De band Het Brandt verzorgt de muziek voor de film ‘Dit is hoe een land ontstond’, die we eerder op de avond vertonen. Na de film verzorgt de band een live optreden!
De band Het Brandt maakt folk met een bluesrandje. De band bestaat uit vier mensen, maar begon aanvankelijk als duo. In 2009 kwamen Harko (gitaar en zang) en Tim (accordeon en banjo) samen om eigen nummers te maken. En jaar later sloten drummer Bart en bassist Thomas zich bij de groep aan. In een woonkamer in Nijmegen werd in oktober 2011 een huisopname (demo) opgenomen. De teksten zijn over het algemeen maatschappijkritisch met een persoonlijke inslag.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s