Antifa Berlijn over: Rechts-populisme, het moderne gezicht van fascisme?

Vrijdag 9 en zaterdag 10 september zullen Berlijnse antifascisten twee infoavonden geven in Den Haag en Nijmegen over Europees rechts-populisme.

Een niet te missen avond voor iedereen die de stroming die in Nederland vertegenwoordigd wordt door Wilders en de PVV in internationaal en historisch perspectief wil zien.

In de meeste Europese landen groeit het electoraat van uiterst rechtse partijen. Niet alleen in Nederland is deze trend naar parlementaire deelname van extreem rechtse partijen te zien maar ook in Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en Denemarken. Maar wat is rechts populisme precies? Wat zijn de verschillen tussen deze rechts-populistische partijen en klassieke extreem rechtse partijen en waarom is het gevaarlijke deze verschillen te negeren? Tijdens de infoavond met sprekers van Siempre Antifascista uit Berlijn zullen we pogen inzicht te geven in Europees rechts-populistische structuren en netwerken en zullen we bespreken hoe we onze strijd tegen het rechts-populisme vorm kunnen geven.

Vrijdag 9 september Autonoom Centrum, Den Haag (Willem van Outhoornstraat 17)
aanvang: 20.30
Gratis

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s