19-07-2011 Filmavond: ‘Inside Job’

Op dinsdag 19 juli is er weer filmavond in het Autonoom Centrum met dit keer de documentaire ‘Inside Job’. Een schande, vindt regisseur Charles Ferguson dat de gevangenissen niet vol zitten met Wall Street-bankiers. Met ‘Inside Job’ legt hij de graai-cultuur en het machtsmisbruik genadeloos bloot. Kan het, de wereld veranderen met een documentaire?

‘Makkelijk zal het niet zijn, maar sommige dingen zijn het waard om voor te vechten.’ Het zijn opruiende woorden, aan het einde van de documentaire Inside Job. Regisseur Charles Ferguson heeft duidelijk een missie. Met zijn film over de oorzaken van de recente economische crisis wil hij zijn publiek niet alleen informeren, maar vooral ook tot actie aanzetten.

Gevochten moet er worden, tegen de stand van zaken in de financiële wereld. Want veel is er de afgelopen jaren niet veranderd: dezelfde mensen die de economie in een enorme crisis stortten, hebben nog steeds de macht. Geen enkele financiële topman is ooit voor zijn wanbeleid veroordeeld of zelfs maar aangeklaagd.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FzrBurlJUNk

Open: 19.00
Start film: 20.30

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s