4-03-2011-Aftrap antiseksisme campagne

Waarom zie je alléén vrouwen, als er reclames voor schoonmaakmiddelen worden gemaakt? Waarom moeten er zo nodig afbeeldingen van een halfnaakt vrouwenlichaam in een advertentie? Hoe vaak zie je nou een vader in een luierreclame? Waarom moeten vrouwen op tv altijd het beeld van een sexy stoeipoes of de ideale huisvrouw neerzetten, terwijl mannen op tv meestal gewoon zichzelf kunnen zijn? Deze voorbeelden laten zien dat mensen anders behandeld worden op basis van hun geslacht: seksisme dus. Het laat de rolpatronen die vrouwen (en in mindere mate mannen) worden opgelegd en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan. Dit gebeurt op vele terreinen zoals in je familie, op werk, op straat en ga zo maar door.

Daarom komen AFA Den Haag en AFA Nijmegen met een nieuwe antiseksisme campagne: om mensen bewust te maken van deze rolpatronen en om in actie te komen tegen het (visuele) seksisme waar we dagelijks mee te maken hebben. Na dat al eerder in Nijmegen de campagne werd gestart, zal in Den Haag de aftrap op 4 april, tijdens het maandelijkse Antifa-café, plaats vinden.

Er zal een korte introductie over de campagne worden gegeven en daarna zal de documentaire ‘Beperkt houdbaar’, over het schoonheidsideaal waar een vrouw aan moet/wil voldoen, worden getoond.
Veganistisch eten vanaf: 19.00 uur
Start: 20.30 uur
Locatie: Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17 Den Haag

Zie voor meer info: http://www.afadenhaag.nl/campagnes

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s