Ma. 31 mei a.s. filmavond: Persepolis

Maandag 31 mei a.s. is er filmavond in het Autonoom Centrum. Dit keer de animatiefilm Persepolis. De Animatiefilm is gebaseerd op de strip van de Iraanse Marjane Satrapi over haar vlucht van Iran naar Europa tijdens de Islamitische revolutie.

Het meisje Marjane wordt op 9-jarige leeftijd in Iran geconfronteerd met de Islamitische Revolutie. De fundamentalisten dwingen de vrouwen tot het dragen van sluiers en zetten velen gevangen. Ondanks deze sociale terreur weet Marjane toch punk, Iron Maiden en Abba te ontdekken en later wordt ze door haar ouders naar Oostenrijk gestuurd om daar veilig naar school te gaan. Hoewel ze er na verloop van tijd geaccepteerd wordt, besluit ze toch terug te gaan naar het tyrannieke bewind van Iran, omdat het simpelweg als haar thuis voelt, en besluit daar haar mening te blijven ventileren over wat ze ziet.

Deze autobiografische animatiefilm van regisseur Marjane Satrapi won de Juryprijs op het Film Festival van Cannes en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatie.

Regie: Vincent paronnaud, Marjane Satrapi

Speelduur: 95 minuten

Eten vanaf: 19.00 uur

Tijd: 20.00 uur

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s